De Fietskoerier Utrecht heeft ruim 15 jaar ervaring in logistiek voor de medische sector. We bezorgen dagelijks de medicatie voor verschillende apotheken, en rijden zowel vaste rondes als spoedritten voor ziekenhuizen. Ook hebben we veel ervaring met het bezorgen van bloed voor onder andere de bloedbank en voor medische onderzoeken.

Dankzij deze ervaring kunnen wij helpen om de logistiek van distributie te verfijnen, denken we mee met het controleerbaar maken van de belangrijke zendingen en kennen we de regels die gelden voor medische bezorgingen.

We zijn ons aan het richten op het GDP (Good Distribution Practice) richtsnoer; Momenteel zijn onze vaste medische koeriers GDP gecertificeerd en binnen ons bedrijf hebben we vier opgeleide “GDP Verantwoordelijke Personen”.

We werken met protocollen voor onder andere gekoeld transport en onze koeriers zijn zich bewust van hun signaleringsfunctie.

Daarnaast hebben we ervaring met temperature controlled vervoer, onder andere voor het Diakonessenhuis.

We werken met een eigen overzichtelijk track en trace systeem, maar kunnen ook werken met software systemen van onze klanten.