Lees over het Kampala Cycling project

Een fietsclub met een missie

Terug uit Kampala

Joeri is inmiddels terug uit Uganda, lees zijn ervaringen terug via zijn blog. naar het blog!

Joeri in Kampala

De-Fietskoerier-Utrecht-Kampala-Joeri_v1

Fietskoerier Joeri is in augustus 2014 vol enthousiasme naar Uganda vertrokken. Met zijn kennis en ervaring werd in Kampala de start-up van een fietskoerierbedrijf ondersteund. Wij wilden op deze manier duurzaam ondernemerschap stimuleren en bijdragen om enkele hele goede fietsers in hun levensonderhoud te voorzien.

Kampala, de hoofdstad van Uganda, telt ruim 1,2 miljoen inwoners. De straten van Kampala puilen uit van boda-boda brommertjes, taxibusjes, auto’s en vrachtwagens. Hier geldt het recht van de sterkste: wie het hardst toetert krijgt voorrang. Deze stad is drie maanden lang het werkterrein geweest van onze fietskoerier in Kampala, uit Utrecht.
 

Een fietsclub met een missie

10 jaar geleden startte Yusufu een fietsclub in hartje Uganda. Het Kampala Cycling team heeft een missie: mensen met liefde voor fietsen samenbrengen, in een veilige omgeving trainen en hen een toekomst bieden. Op dit moment telt Kampala Cycling ruim 60 actieve leden die samen zorg dragen voor het onderhoud aan de club en de trainingen. Werkgelegenheid en zelfstandigheid door fietsen
 
In Uganda heerst een hoge werkloosheid. Om de leden van Kampala Cycling werk te bieden én om de fietsclub zelfvoorzienend te maken, is een fietskoerierbedrijf gestart. Door gebruik te maken van de sportmentaliteit van de leden van de fietsclub wordt er aan een duurzaam succes van de onderneming gewerkt.
 

Wil je bijdragen aan dit mooie project?

Dat kan op verschillende manieren! Met elk pak Kampala Gold koffie dat je koopt bij Lola Bikes & Coffee steun je dit project. De koffie is overigens ook binnenkort te koop in Utrecht bij Blackbird Coffee & Vintage en mogelijk ook bij Koffie Leute.

 
Ook Good cycling steunt dit project: voor elke set Good Cycling arm en beenstukken gaat €5 naar dit project.