‘Het lijkt alsof ik hier al maanden ben, terwijl ik nog maar een krappe twee weken geleden uit Nederland vertrok. En nu al is er goed nieuws: we hebben onze eerste klanten geworven en zijn begonnen met fietskoerieren!

Als zijn het maar een paar ritjes per dag, het begin is er. En tussendoor spreken we de ene na de andere potentiële klant. De ondernemers in Kampala reageren enthousiast en vinden Kampala Cycling een sympathiek initiatief.

De weg vinden

De afgelopen dagen ben ik met Richard op pad geweest om de stad te ontdekken. Richard bouwt op een slimme manier herhaling in zijn routebepaling, waardoor ik snel leer waar ik ben en hoe ik efficiënt naar het volgende adres kom.

De-Fietskoerier-Utrecht-Blog-Kampala_v6

Naast de stad leert Richard me ook de lokale gebruiken, het eten, de geschiedenis en de taal kennen. Ik blijf onder de indruk van de vriendelijkheid en gastvrijheid hier. De wijken in en rondom Kampala zijn arm tot straatarm, maar ik kom voortdurend lachende mensen tegen. Kinderen rennen mee naast de fiets en proberen een high five te scoren.

Grote, chaotische stad vol energie

Naast de verkennende ritjes met de enthousiaste Richard vul ik mijn dagen voornamelijk met het voorbereiden van de officiële start van Kampala Cycling Couriers. Inmiddels hebben we een team van 4 gemotiveerde koeriers geformeerd. Komende weken gaan we ontdekken hoe het leven van een fietskoerier in Kampala vorm krijgt. Er zit enorm veel energie in deze grote, chaotische stad – en ik knal bijna uit elkaar van motivatie!’ – Joeri

P.S. Ontdek de gezichten achter Kampala Cycling Couriers en word fan van de Facebookpagina die Joeri samen met de Kampalese koeriers is gestart-> volg Uganda’s most awesome cycling club!

Gewijzigde dienstverlening door De Fietskoerier Utrecht vanwege het CoronavirusMeer informatie